tisdag 19 oktober 2010

HJÄLP OSS!

På vår hemsida kan man lämna betyg och kommentarer till olika restauranger, sevärdheter och andra aktiviteter m.m. Nu behöver vi er hjälp med att få veta vad ni tycker om allt mellan himmel och jord.

T.ex. Hur var maten och stämningen på restaurangen?
Hur kändes det att klappa en älg?
Vad tycker du om Skulpturparken på Umedalen?

Dela med er av era tankar och upplevelser, så hjälper vi varandra att få en känsla för allt som finns att upptäcka i Umeåregionen! Sätt en rating på det du har upplevt!
Exempelvis för betygsättning av restauranger, klicka på stjärnorna ovanför namnet.

/ Emma & Nina

fredag 15 oktober 2010

Pop vs Rock!

I helgen är det full fart med massor av olika evenemang, ta en titt i vår evenmangskalender för att hitta det som passar dig bäst! Bland annat uppträder skönsjungande Peter Jöback på Aula Nordica, och Champions of Rock gästar Umeå arena men sina Queen hits.

För barnen är det skapande lördag på hamnmagasinet, och på söndag är det barnteater "Nämen Benny" på bokcafé Pilgatan. /Emma

torsdag 14 oktober 2010

Första Snön!

Första snöflingorna har precis börjat falla utanför vårt fönster! Vilken glädje!
Eventuellt ska det snöa riktigt rejält i veckan, vi får vänta och se.
Dags att byta till vinterskrud på både bilen och sig själv.

måndag 11 oktober 2010

Måndagsfilm

För den som är filmsugen visas filmen Engelen på Folkets bio ikväll. Dessutom är det måndagspris 50 kr. Jag känner mig absolut lockad! /Emma

http://visitumea.se/Product.aspx?id=205695

tisdag 5 oktober 2010

Fullt upp

Turistbyrålivet omfattar inte alltid luftballongsfärder över Umeå, snarare hör det till undantagen i vår vardag. Emma hade helt klart turen på sin sida. Undertecknad medger sin avundsjuka och går över till vad vår vardag innebär i dagsläget istället.

Vi funderar alla på "byrån" då och då över NÄR Umeås nya, stora, planerade lågprishotell mitt i centrum ska börja byggas. Förra veckan och nu i dagarna är verkligen sådana tillfällen. Vi har uppenbarligen för få hotellrum utifrån efterfrågan ibland. Oförutsägbara saker som driftstopp på SCA i Obbola, som kräver hundratals hotellrum för tekniker, går inte att planera för. Däremot har det länge visat sig att konferrenser ofta läggs mellan tisdagar-torsdagar. Missförstå mig rätt, vi är överlyckliga för att Umeåregionen fylls till bredden, men önskar ibland att man hade ett extra ess i rockärmen när det tidigare redan spelats ut. Vi skulle helt klart behöva fler privata uthyrare av stugor och rum/lägenheter för att alltid ha regionens bästa på det torra. Hör av er om ni har något att hyra ut alltså!

Utöver detta smärre problem jobbar vi för fullt med att färdigställa vår vinterguide i broschyrform. På schemat denna vecka står korrekturläsning i massor innan den går i tryck och kan hämtas hos oss på Turistbyrån eller fås hemskickad i månadsskiftet oktober/november!

//Nina