måndag 14 december 2009

Tack Ida och Caroline!


































Det är viktigt med en bra struktur och genomtänkta länkar på en hemsida. För en destinationswebbplats är dessutom bildvalet av avgörande betydelse. Vad skulle vara mer talande än det gamla ordspråket - En bild säger mer än tusen ord, när det gäller turistiskt intressanta platser? På internet gäller dessutom regeln - Fatta dig kort, ingen läser långa texter!

Bilder, som är så viktiga för visitumea.se, är tyvärr rätt dyra att köpa in. Inte minst de professionellt tagna bilderna. Därför vill vi tacka Ida Norberg och Caroline Olofsson från Midgårdskolans Fotolinje som gjorde sin praktik på turistbyrån och fotade bl. a i Umedalens skulpturpark. Nu kan vi med (årstids)aktuella bilder berätta om en av Europas finaste skulpturparker.

Eleverna som specialiserar sig på foto praktiserar i två praktikperioder, en på hösten och en på våren. Jag vill också tipsa turistföretag som boendeanläggningar, restauranger och aktivitetsföretag att ta fotopraktikanter för att komma över fina bilder om verksamheten. Tänk på det!

Visste du förresten att Umedalen skulptur var enligt en webbundersökning som vi gjorde sommaren 2008, det mest populära besöksmålet i Umeåregionen?
/Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar