måndag 30 augusti 2010

Bilder från gågna helgen!

Missade du invigningen av Botniabanan och Glashuset 2014 de senaste dagarna? I så fall finns här bilder och några filmer att avnjuta!



Denna hjärtligt röda symbol hänger i det nya glashuset på Rådhustorget som är byggt med anledning av Kulturhuvudstadsåret år 2014!




Under Glashuset 2014 första vecka i bruk återfanns Umeå Turistbyrå inhysta samman med Nordmaling Kommun och Örnsköldsviks Kommun på lördagen och söndagen. Nya möjligheter har onekligen skapats för samarbete mellan städerna till följd av Botniabanan!


"Nollning" av nya studenter på Umeå Universitet är en vanligt förekommande syn stan i Umeå kring månadsskiftet augusti-september. Denna grupp studenter hade dansuppvisning på torget vid Glashuset 2014.

Underhållning var inte enbart på invigningen av Östra station, även på Rådhustorget spelade band live!

En priviligierad grupp ungdomar från Kramfors, Örnskölsvik, Nordmaling och Umeå åkte med invigningståget och sjöng en specialkomponerad låt om Botniabanan i vid varje stopp under dagen.






Kungen invigningstalar om Botniabanan!




Norrlandsoperans symfoniorkester spelade tillsammans med Lisa Miskovsky och Malin Jonsson. Storslaget!


Och några av VIP-gästerna i publiken var kommunalrådet Lennart Holmlund, vice statsminister Maud Olofsson, H.M. Konungen, kommunfullmäktiges ordförande Marie-Louise Rönnmark och statsdirektör Jan Björinge.


Foto: Turistbyrån

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar