tisdag 5 oktober 2010

Fullt upp

Turistbyrålivet omfattar inte alltid luftballongsfärder över Umeå, snarare hör det till undantagen i vår vardag. Emma hade helt klart turen på sin sida. Undertecknad medger sin avundsjuka och går över till vad vår vardag innebär i dagsläget istället.

Vi funderar alla på "byrån" då och då över NÄR Umeås nya, stora, planerade lågprishotell mitt i centrum ska börja byggas. Förra veckan och nu i dagarna är verkligen sådana tillfällen. Vi har uppenbarligen för få hotellrum utifrån efterfrågan ibland. Oförutsägbara saker som driftstopp på SCA i Obbola, som kräver hundratals hotellrum för tekniker, går inte att planera för. Däremot har det länge visat sig att konferrenser ofta läggs mellan tisdagar-torsdagar. Missförstå mig rätt, vi är överlyckliga för att Umeåregionen fylls till bredden, men önskar ibland att man hade ett extra ess i rockärmen när det tidigare redan spelats ut. Vi skulle helt klart behöva fler privata uthyrare av stugor och rum/lägenheter för att alltid ha regionens bästa på det torra. Hör av er om ni har något att hyra ut alltså!

Utöver detta smärre problem jobbar vi för fullt med att färdigställa vår vinterguide i broschyrform. På schemat denna vecka står korrekturläsning i massor innan den går i tryck och kan hämtas hos oss på Turistbyrån eller fås hemskickad i månadsskiftet oktober/november!

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar