fredag 14 januari 2011

Norrlands huvudstad?Bland annat Aftonbladet berättade i går att Sundsvall har utnämnt sig själv till Norrlands huvudstad. Det gjorde de förvisso redan 2007, men lite turbulens, drygt tre år, en halv miljon kronor och 2 500 tillfrågade Sundsvallsbor senare har kommunen nu återigen kommit fram till samma sak.

Vi kan väl låta dem hållas. Vi vet ju hur det ligger till, egentligen. Vi har fler invånare än Sundsvall. Vi har företag och organisationer i världsklass - Norrlandsoperan, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Universitet för att nämna några. Vi kanske inte har Sveriges bästa damfotbollslag längre, men vi håller fortfarande övriga Norrland bakom oss (jag tycker att vi stilla nonchalerar allt vad hockey heter i den här argumentationen). Vi är - ej självutnämnt, mind you - hela Europas kulturhuvudstad 2014. Och framför allt är vi lite snyggare, lite trevligare och mycket mer ödmjuka än Sundsvallsborna. :) Låt oss njuta av det i helgen. Det, och att den fullkomligt korrekta och, ehum, statistiskt säkerställda omröstningen på Aftonbladet i dag gav vid handen att av 60 655 röstande personer tycker de allra flesta, 26,3 %, att Umeå är Norrlands huvudstad (att jämföras med den goda tvåan Sundsvalls 17,6 %).

Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Moaahahaha! Tydlig avundsjuka! Klart att det är Sundsvall. Har alltid varit, kommer alltid vara. Umeå är ju en fantastiskt ful stad medan Sundsvalls stenstad jämförs med Venedig. Say no more. Jo förresten! Jag har aldrig blivit så nonchalant bemött på en shoppingrunda i så många butiker på en och samma dag någon annanstans. Dags för sälj och serviceutbildningar till stans personal kanske?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för din kommentar! Vi tycker hemskt mycket om Umeå, men inlägget var förstås skrivet med glimten i ögat. Däremot låter det väldigt tråkigt att du blev så dåligt bemött här i Umeå. Ett av våra uppdrag på Umeå Turistbyrå är att hjälpa serviceföretag att bli bättre på bemötande, tydligen har vi en del arbete kvar att göra. Hoppas att du hälsar på snart igen och att du då får anledning att ändra din uppfattning.
    Glada hälsningar, Umeå Turistbyrå

    SvaraRadera