torsdag 26 maj 2011

VM i brännboll!

Årets händelse är äntligen här för alla brännbollsfantaster!

Brännbollsyran i Umeå har utspelat sig på området kring Mariehemsängarna och Campusområdet sedan år 1974. 2011 års upplaga, med runt 350 st anmälda lag är dock långt från rekordåret 1993 då hela 1152 var med i turneringen! Arbetsplatser anordnade lag, Umeås studenter drog ihop klasslag, alla ville vara med! Man spelade då också i 3 dagar istället för dagens 2.


Oavsett minskningen i antalet lag är och förblir brännbollscupen ett av Umeås största årliga evenemang som både lockar till sportslig aktivitet samt lockar stora publikskaror.


Ta vägarna förbi Mariehems- ängarna (se bild till höger) och njut av taktiskt bra brännboll... eller motsatsen! Lägga märke till alla tänkbara utstyrslar som tas fram från garderobens inre gömslen lär du också göra! Mariehemsängarna fylls dessa 2 dagar till bredden av färg och form i alla olika de slag, mycket underhållande bara det! Gott om kiosker finns på plats från fredag förmiddag till lördag eftermiddag, då finalerna i tjejcup som mixed-cup går av stapeln.


Till "Yran" som turneringen heter i folkmun hör även fest till. Klubb Corona på Campus anordnar på fredag livemusik med bandet "Maskinen" och på lördag kommer Veronica Maggio och spelar!

Ps. Är du inte med i år så börja träna redan nu för nästa år kanske det är du som står som segrare i cupen, tar hem utklädnadspriset, hejarklackspriset, miljöpriset eller något annat! Ds.


Vi ses på ängarna!


//Nina (hittas iklädd polkagrisrandigakläder på fredagkväll)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar