måndag 18 juli 2011

Upptäcksresa på vägen mot Ånäset

I lördags tog ödet med undertecknad och två kompanjoner ut på äventyr norrut!

Det började lite försiktigt med Täfteå loge. Såg den aldrig på tv, men nu har jag sett den på riktigt och senare samma dag var det fart å fläkt för fulla muggar där, skulle jag tro i och med att det är dans där varje lördag.

Sedan bar det av mot Tullgården i Ratan som var öppen och vacker, och helgbufféen såg otroligt lockande ut. Den innehåller massor med lokalt inspirerade rätter och kostar 235 kr. Men vi nöjde oss med något lättare – en svamppaj med äppeltsatsiki. Innan vi var klara med Tullgården, tog vi en sväng på övervåningen för att spana in muséet. Och i Ratan finns det även en bod nere vid hamnen som är fylld med vackert hantverk.
Efter det bestämde vi oss för att fortsätta upptäcksresan längs kustvägen norrut och på så sätt undvika E4:an. Stannade till vid Dalkarlså Folkhögskola, där det i dagarna hålls Popkollo för tjejer mellan 14 och 18 år. Det visade sig att man under sommaren bortsett från kollot även använder lokalerna som vandrarhem. Och i ett av husen finns ett museum – Häggströmska Handelsmuséet. Det har öppet dagligen från den 20 juni till den 28 augusti, mellan kl 10 och 19.
Tillbaka till E4:an igen och fortsatte mot Ånäset, där vi besökte loppisen Fyndet, Afrikabutiken, Ostens Lager och Stenfors Loppis & Antikt. På Stenfors kan man också spendera natten, äta på restaurangen eller ta en fika på ett av caféen.

Sedan bar det av tillbaka de 68 km till Umeå igen, efter E4:an som inte var alls så mysigt som kustvägen från Ratan, förbi Dalkarlså och Bygdeå. Men det gick desto fortare.
Önskar er en trevlig sommar!

/Emma S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar