tisdag 2 augusti 2011

Beachvolley på Rådhustorget eller musik på beachen i Norrmjöle

Sand är helt klart temat för de närmsta dagarna. Framför Rådhuset i centrala Umeå håller man idag på att lasta hundratals ton sand för den återkommande turneringen Swedish Beach Tour som håller på onsdag till lördag. Umeå har en stor beachvolleyanläggning på IKSU Sport och hela 35 planer runt om i Umeå vilket gör Umeå till beachvolleytätast i hela Sverige. Det visar sig på publikrekordet som ifjol sattes till 24 100 personer! Gratis entré och stor underhållning! Den nya restaurangen "Båten", med karibisk touch, står för matserveringen i år. Det kommer även finnas möjlighet till take away för de som vill sätta sig på läktaren och avnjuta maten.

Ikväll tisdag och imorgon onsdag inträffar evenemanget "Musik vid havet". Precis som tidigare upplagaor är evenemanget gratis och utspelar sig på Norrmjöle Havsbad, 2 mil sydöst om Umeå. Lokala artister från bygden underhållar i timmarna 3, eller 4. Extra mycket fika finns till försäljning. I övrigt är det gratis entré.

För er som inte vill få sand mellan tårna är ett tips att istället svänga de lurviga genom dans. Gammeldans på Gammlia eller vid Sundlinska Gården är två exempel där man får chansen är lära sig innan dansen drar igång. Baggböle Loge, Täfteå Loge och Gräsmyr Loge är tre andra bra dansbanor i Umeåregionen.

Väl mött!

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar