torsdag 20 maj 2010

Sommaren är här!







Helt otroligt! Under den senaste sju dagarna har Umeå bjudit på högsommarvärme! Dag och natt, så att säga. Det märkliga är att för tre veckor sedan låg isen fortfarande kvar på sjöarna.

Då, för tre veckor sedan, träffade jag endast en och en annan joggare och hundägare under mina kvällspromenader men nu är det full aktivitet och massor av folk på stränderna. Under kvällarna sitter hundratals studenter och familjer i kvällssolen vid Nydalasjön och grillar korv . Och de som inte har ro att sitta och njuta av kvällen, de joggar, åker rullskridskor, rullskidor eller skateboard. Andra fiskar, cyklar eller paddlar kanot.

Sen finns det de som, i det här fallet min tonåriga son, åker till Ekorsele för forsränning och annan äventyr. En lyx som många utländska grupper betalar mycket pengar för att få uppleva. Orörd natur, ljusa nätter och tystnad. Det är privilegier som vi ska fortsätta att uppskatta och vara rädda om!

I helgen händer det dessutom massor i Umeå centrum. Det är dags för ett av årets evenemangshöjdpunkter, Kulturnatta. Många glada skratt och fina uppträdanden utlovas!

//Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar