fredag 2 september 2011

Hösten är här!

Igår var Turistbyrån full av studenter, ett tydligt hösttecken! Det var svenska studenter som köpte busstidtabeller, medan de utlänska studenterna hade fått i uppgift att komma hit och fråga efter hur många restaurangbåtar som finns på älven och var man hittar "Monkey Mountain" bland annat. "Monkey Mountain... vad tusan?" tänkte jag. Men det var ju såklart apberget som det handlade om!

Mer höstkänningar fick jag när jag inte kunde låta bli att köpa en jättefin mössa från Handelsgården i Sagagallerian. Det börjar nästan bli så kallt att man vill använda mössa nu, åtminstone om kvällarna.

Men med hösten kommer inte bara kyla, utan då startar även roliga arrangemang av olika slag! Jazz i studion kör igång igen den 8:e september efter ett uppehåll under sommaren, och spelar därefter på torsdagar från klockan 20.00. Och i baren kan man få sig en Jazztallrik om det kurrar allt för mycket i magen!

Bondens egen marknad hör också hösten till. Under lördagarna i sepember håller marknaden till på Kungsgatan vid Vänortsparken från klockan 10.00 till 15.00. Där kan man hitta allt från kravmärkta grönsaker till småskaligt tillverkade ostar!

I morgon, lördagen den tredje septermber, är det vernissage på Lilla Galleriet från kl 12.00 till 15.00 där konstnären, Woo-Bock Lee, kommer att närvara. Utställningen finns kvar där till och med den 29:e september.

För mer inspiration om vad man kan hitta på i höstmörkret kan ni ta en kik på evenemangsguiden, gigguide.se och VKs kalender bland annat.

Hej hopp, ha det bra och kom ihåg att använda cykellyse!

/Emma S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar