torsdag 22 september 2011

Vandringstider

Hej allihopa!
Bladen på våra björkar blir bara mer och mer färgsprakande och man kan lugnt påstå att det är höst nu! Det betyder förstås också att det är andra frågor turister ställer oss. En vanlig fråga är:
Var finns det bra vandringsleder?

Dem vi brukar tipsa om i vår region är:
Vildmarksleden längs Lögdeälven, Öreälvsleden, Tavelsjöleden, Isälvsleden samt Flottarstigen i närheten av Robertsfors. Kom gärna in till oss så har vi kartor och mer information!
Några av dem som besökare har lite vidare frågor om är Tavelsjöleden och Isälvleden. Den förstnämnda är en vandringsled på 39 km mellan Umeå och just Tavelsjö. Det som kan tänkas göra den populär är dels att man kan starta redan i Umeå vilket gör den lättillgänglig, men dels även dem häftiga höjdskillnaderna som man bestiger i närheten av Tavelsjön. Man får en fantastiskt utsikt härifrån!

Isälvsleden är omkring 60 km lång och sträcker sig från Åmsele i norr till Vindeln i söder. Till båda dessa orter kan man ta sig med buss och dessutom kan man nu åka tåg till Vindeln. Leden är otroligt vacker och man kan hitta flera tecken på inlandsisens enorma krafter längs vägen.

Så packa väskan med ved, regnkläder, nötter eller vad just Du tycker är viktigt för att njuta av en härlig vistelse i naturen!


Hälsningar Tinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar