tisdag 8 september 2009

En bra sommar för Norrland!

Sitter och räknar på gästnattssiffror för hotellen, som jag får från Tillväxtverket och SCB varje månad. Än så länge presenteras statistiken juni och juli när det gäller sommarens resultat. Det ser ut att ha varit en bra sommar för de flesta norrländska städerna! Riktigt roligt är det för kollegorna i Luleå som ökat hela 24 % jämför med juni-juli 2008. Grattis Luleå!

Mest glädjer jag mig ändå för framgångarna för hotellen i Umeå som ökar 12 % i antalet gästnätter. Vi har haft flera svenskar på besök men även övriga Norden ökar med några tusen besökare. Övriga Europa och övriga världen ökar även dessa. Totalt sov 70817 gäster på Umeås hotell under de två månaderna.

När det gäller hotellstatistik så pratar vi oftast om gästnätter. Det är ändå minst lika viktigt att komma ihåg att följa lönsamheten för hotellen. En hotellgäst lämnade under juni/juli ca 420:-/natt på hotellet. Det är en ökning med 5 kronor sedan ifjol.

Kort och gott så kan jag konstatera att på tal om finanskrisen så verkar turistbranschen inte ha märkt mycket av den i Norrland. Nu är det bara att fortsätta och jobba hårt!

Hälsar Erja

1 kommentar:

  1. Roligt att läsa! Det är bara att ösa på nu!

    SvaraRadera