onsdag 3 april 2013

Favoritårstiden vårvintern här och nu!


Ingen överraskning egentligen, att antalet soltimmar Umeå under denna marsmånad, blev rekordstort. Kallt har det varit, så att snön inte har hunnit smälta och alla glada skidåkarna har haft massor av möjligheter till turer på Nydala eller andra på spår runt stan.

I veckan åkte Tinna på Nydala med Olaf Tarmas som skriver för www.geo.de. Olaf som bor i Hamburg var inte en jättevan åkare, men desto gladare och tapprare!  Turen avslutades med korvgrillning i Kärleksviken.  Sittande där vid grillplatsen var det ett jobb att bevisa att staden Umeå inte vara många hundra meter bortaJ

Jag i min tur visade Olaf runt i stan. Temat för hans artikel som ska publiceras i november är Kulturhuvudstad och vinterstad.  Anki Berg från Västerbottens museum och Marco Feklistoff från Norrlands Operan var några av de som Olaf frågade om sin favorit årstid. Då fick de intervjuade välja bland de åtta samiska årstiderna som kulturhuvdstadsprogrammet är uppbyggd efter. Visst var det någon som svarar sommar, men de allra flesta svarar vårvinter, det vi har just nu! När hoppet och ljuset kommer tillbaka och allt verkar möjligt!  Vi bara njuter!

Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar