måndag 25 januari 2010

Varning för hårt väder!

Någon pratar om att vi nu haft den längsta sammanhängande perioden med minusgrader i Umeå - vilket härligt rekord tycker vissa samtidigt som andra funderar på vad som sker med världen och "the global warming".
Dagens Nyheter rekommenderar oss att plocka fram rejäla vinterkläder i veckan, eller om möjligt hålla oss inne. Hård blåst, snöfall och rejäl kyla är vad vi har att vänta.

Goda vänner rapporterar om de ”snökaos” som rådde i London för ett par veckor sedan.
- Några centimeter snö och allting stannar; lokaltrafik, skolor, allting. Annat är det med oss vana norrlänningar..
- Javisst. De riktiga vikingarna.

Undertecknad skulle gärna tillhöra den skaran som utan gnäll ger sig ut när termometern visar på 20 kalla minus grader. Men detta är inte fallet. Jag anser att det egentligen borde vara förbjudet att ens öppna ytterdörren sådana dar. Huvva sä kallt! Idag är temperaturen helt okej för en norrländsk vekling som jag själv. Det tackar jag för! Men detta är alltså inte vad jag har att vänta de nästkommande dagarna, enligt Dagens Nyheter.

Jag är en stor beundrare av de härligt positiva vintermänniskorna som finns lite här o var. Som en dam jag träffade häromdagen, hon uttryckte sig på följande vis;
- Egentligen är ju vintern inte så farligt lång och mörk. Först kommer julen, och den är bara mysig och sen så blir det ju januari - som går så fort eftersom man märker att det blir ljusare och ljusare för var dag. Och så helt plötsligt är det fortfarande ljust kl 16 och så kommer våren. Egentligen finns det alltid något att glädjas över..

Och hon har ju rätt och det här med ordentliga kläder (anpassade för vädret) är ju egentligen ganska enkelt att åtgärda.
Med denna positiva livssyn så är ju i stort sett sommaren redan på ingång, alldeles runt hörnet, med varma dagar och ljusa nätter. Så, passa på att avklara alla vinteraktiviteter medan det finns snö på backen.
Ett hett tips är att testa snöskor. Dessa hyr ni enkelt och praktiskt direkt på Turistbyrån. Ett dygn - 100 kr. Vilket pang-erbjudande va!
Och övriga aktíviteter hittar ni på visitumea.se

//Clara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar