fredag 21 september 2012

Prova 2014-bakelsen

Att det är många arrangemang kring mat i Umeå just nu passar mig riktigt bra, som den gottegris och matfantast jag är.

I Vänortsparken finns ett stort tält där alla kan provsmaka den officiella Umeå 2014-bakelsen. Den består av en botten av chokladflarn med mördegssmulor, blåbärsmousse grundad på italiensk maräng, pannacotta och ett lock av blåbärsgele. Hur gott låter inte det?


När ni är där tycker jag att ni ska passa på att njuta av nybakade scones som serveras tillsammans med hemkokta marmelader och fårost. Se så fint allt serveras:


Andreas Bergéli är idégivaren till matarrangemanget Älska M och vill lyfta fram, lokalt och regionalt odlade produkter. Fram till söndag kl. 17.00 kommer tältet "Älska afternoon tea" med scones och bakelsen stå i Vänortsparken. Under lördagen fylls parken med fler lokala delikatesser när Bondens egen Marknad äger rum.

På Rådhustorget sker ett annat matarrangemang, Quarkenfood, fram till lördag kl. 16.00. I det tältet hittar du lokalproducerade produkter från Kvarkenområdet. Sylt, saft, fudge och massa annat gott. Det bästa av allt är att du får provsmaka godsakerna innan du köper nåt. Sånt gillas!

Ha en god helg!
Hälsningar Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar