tisdag 11 juni 2013

Besök till Vindelälvens forsande pärlor

 
På Sveriges Nationaldag passade undertecknad på att åka runt lite i regionen. Efter ett första stopp på Nationaldagsfirandet på Gammlia och en titt på Samevistet fortsatte resan mot Vindelälven, en av våra vackra älvar i Umeåregionen. Slutdestinationen var Mårdseleforsen där medtaget fika avnjöts på hällarna formade efter inlandsisen. Ett lämpligt stopp på vägen, eller för den som inte har tid att ta sig de 12 milen till Mårdseleforsen, är Kvarnområdet i Vindeln.
 
 
Kvarområdet i Vindeln. Här finns en flera km lång vandringsled längs med älven, Vindeln Camping, Mjölnarens Sommarcafésommarutställning i den gamla kvarnen, fina picknickytor samt Hotell Forsen med restaurang.

Mårdseleforsens Naturreservat. Här forsar älven med ett öronbedövande dån förbi i rasande fart. Området har tillgängligjorts med flertalet spångar och hängbroar. Runt hela slingan på 1,2 km finns flera grillplatser och bänkar. Sommartid kan mat och fika köpas på Mårdseleforsens Café & Servering.
 

Mårdseleforsens rundade hällar. Spana efter de stora hål som blivit efter roterande stenar under isen! Oavsett om solen strålar som denna dag kan jag varmt rekomendera dessa kostnadsfria naturpärlor!
 
//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar