måndag 17 juni 2013

Var har sevärdheterna i Umeå gemensamt?

Idag hade turistbyrån sin årliga kick off för sommarsäsongen. Varje sommar bjuder vi in kollegor som i arbetet träffar turister, som receptionister, taxichaufförer, parkeringsvakter etc. för att berätta om sommarens begivenheter. Kul att så många kom trots att regnet bildligt talat öste ner från himlen.

Förutom att vi pratade om sånt som händer under sommaren, fick vi en visning av det "nya" Västerbottens museum. Intressanta, nya utställningar och fint kafé! Nytt är nytt! Det är såå roligt att få rekommendera museet till  besökarna.

Den stora överraskningen för mig var utrymmena för barn. Inte minst den roliga utställningen eller aktiviteten, - Att bygga en stad. Det fanns små verktyg, små snickarbänkar och allt annat anpassad för de mindre. Barnen som var där jobbade hårt.

Museet, såväl som alla andra aktiviteter är gratis. Men det mesta hos oss i Umeå är faktiskt gratis; Bildmuseet, Skulpturparken, färjan till Holmön, stadsvandringarna, Umeå Energicentrum, underhållningar som Sommarkul nästan varje dag och Sommaren i city under tre onsdagskvällar.... Ja, i Umeå kan man besöka de flesta sevärdheterna för inga pengar alls. Gratis - det är gemensamt för många av besöksmålen och aktiviteterna i Umeå. Välkommen till Umeå!
/Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar