måndag 10 juni 2013

Den mångfaldiga eventstaden Umeå

Umeås stora attraktion är mångfalden i arrangemangen, sa Göran Ljungberg som rattar Umeå Fotbollsfestivalen, vårt största ungdomsarrangemang som i år fyller 30 år. Göran, tillsammans med några andra arrangörer besökte oss för att berätta mer om events som de är med och arrangerar.

Madeleine Holmlund från Sun Set Park festival berättade om ett spännande möte med subkulturer och förhoppningsvis även vanliga Umebor och turister den 31 augusti. Jag för min del visste inte mycket om den här festivalen men blev rikigt nyfiken och kommer att kolla in den i augusti. Dessutom är det gratis inträde.

Av Urban Karlsson fick vi lära oss att Umeå är "The capital of floorball" och att IBK Dalen tillsammans med  Sport &  Adventure arrangerar 13-15 september Umeå Floorball Festivalen. Men inte nog med det! Den mycket aktiva klubben IBK Dalen arrangerar även Umeå Scandic Cup 4-8 september.

Friidrott är en folksport! I alla fall när det gäller att sitta i soffa och se på tv eller att besöka en arenan som åskådare.  Anna Jonsson informerade om Folksam Challenge den 18 augusti i år och SM i friidrott i augusti 2014 på nya Campus Arenan.

Att centrala Umeå  för två veckor sedan under Kulturnatta, besöktes av drygt 50 000 personer, fick vi höra av Niklas Carlsson. Grattis Niklas och Sandra som i många år jobbat för att utveckla arrangemanget!

Det här vara bara fem arrangörer - men vilken mångfald! Göran har har rätt!Ha en skön vecka !
Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar