tisdag 25 juni 2013

Produktkännedom - Gårdsbutiker

I denna bransch är produktkännedom A och O. Varje år försöker vi därför att besöka turistföretagare, uppleva nya sevärdheter, gå delar av en vandringsled eller prova på någon av alla de bokningsbara aktiviteter vi säljer.

Inför denna sommar finns, precis som vanligt, mycket att uppdatera sig om och vi gör det med glädje! Årets sommarstudieresa hade temat Gårdsbutiker. På schemat stod Gubböle Gårsbutik, Åbrånet Limousin Gårdsbutik samt Hälje Gård, tre rätt skiljda typer av gårdsbutiker.


Gubböle Gårdsbutik visade oss sina höns, sina kor och sin lilla gårdsbutik. Ring och hör om den håller öppet då många ortsbor samt restauranger köper upp produkter i rasande fart!


Åbrånet Limousin Gårdsbutik vann år 2012 pris för sin satsning. Vi möttes av deras frigående och mycket sällskapliga get. De har även kaniner och höns utöver sina Limousin-kossor. Gårdsbutiken var verkligen en sevärdhet i sig, med många antika detaljer.

Hälje Gård visade oss sin gårdsbutik full med fårskinn och annat smått och gott. De berättade även om sina omtyckta gårdsaktiviteter så som ägg- och lerduveskytte.

Två andra gårdsbutiker som har specialicerat sig i andra riktningar jämfört med mer traditionella gårdsbutiker är Glassbonden - som tillverkar och säljer egen glass i spännande smaker samt Mickelbo Gårdsbutik som, utöver gårdsbutiken, har en minidjurpark med exotiska inslag så som lamor, påfåglar, åsnor med mera. Dit bär min nästa utflykt - var så säkra!

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar