tisdag 15 juni 2010

På utflykt

Sent på lördagseftermiddagen fick vi reda på att vår studieresa till Holmön och Stora Fjäderägg på söndag skulle blåsas av på grund av att vågorna var för höga och vindarna för starka. Väldigt tråkigt eftersom vi alla hade sett fram emot det så mycket, men vi får hoppas att vi får chansen igen så småningom.

Eftersom vi redan hunnit inhandla fikat inför söndagen, planerade vi snabbt ihop en ny utflykt inåt landet. Vädret var med oss och solen sken hela dagen. Vi började med att stanna och titta på eldsoffan i korsningen in mot Vännäs, som är ett av konstverken längs konstvägen Sju älvar.


Sen åkte vi vidare mot Balberget, där vi bestämde oss för att klättra upp till toppen, såklart!

...

...

...

Stigen slingrade sig genom den vackra skogen hela vägen upp till toppen, och vilken vidunderlig utsikt vi möttes av där uppe. Perfekt utflyktsmål helt enkelt!








Fyll ryggsäcken med godsaker och ta på ett par rejälare skor så är ni redo för äventyret. Det gick även att promenera upp på berget med ballerinaskor, men det ska nog inte rekommenderas. =)
Dagen avslutades med ett besök på Slöjdarnas hus. Ett bra ställe om man letar efter fina slöjd och hantverksprodukter att kanske ge bort i present eller att ta med sig hem. Man kan även få se när det bakas mjukkakor i bagarstugan, och det finns även möjlighet att köpa med sig hem.

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar