torsdag 8 november 2012

För familjens minsta

Aktiviteter är inte enbart till för vuxna, de minsta i familjen ska såklart också sysselsättas. Här i Umeå finns det flera saker som ni kan testa på. Jag tänkte ta tillfället i akt och tipsa om tre saker; Bildmuseet, Tropikhuset och Aquarena.

Varje fredag kl. 11-15, fram till 7 december, anordnas Öppen Kulturförskola på Bildmuseet. Föräldrar får släppa loss sin kreativa sida tillsammans med sina barn. Det är gratis att delta och ingen föranmälan behövs.
Öppen Kulturförskola på Bildmuseet. Foto: Bildmuseet.

På Tropikhuset finns bland annat gigantiska pytonormar, väsande kackerlackor och dvärgsilkesapor som är världens minsta apa. Den modige vågar klappa både ormar och kackerlackor. 

Ett familjebesök (2 barn+2 vuxna) på Tropikhuset kostar 150 kronor. Annars kostar det det 40 kr/barn (3-18 år) och 60kr/vuxen. Öppettiderna under hösten och vintern är 11-16 onsdag-fredag samt kl.10-17 lördag-söndag.
Världens minsta apa. Foto: Krister Löfgren - Tropikhuset.

En annan uppskattad aktivitet, som också ligger i Holmsund, är ett besök på äventyrsbadet Aquarena. De minsta har en egen djungellaugun på 30-40 cm vattendjup, med vatten som sprutar vid knapptryckningar och en rutschkana.

Priserna ligger på 50kr/barn (1-17år) och 70kr/vuxen. Aquarena har öppet året om men för specifika öppettider hänvisar jag dig till deras hemsida.

Hoppas att de minsta i din familj får ett minnesvärt besök i Umeå!
Hälsningar
Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar