torsdag 22 november 2012

Företagsbesök av Västerbottens Museum

Idag har vi på turistbyrån haft besök av Anki Berg, informatör på Västerbottens Museum. Som många av er kanske redan vet bygger museet om, de renoverar och planerar invigning till sommaren. Det blir bland annat en ny restaurang, nya utställningar och mer utrymme för de minsta.

Tillsammans med detta vill Västerbottens Museum visa att de är just Västerbottens museum och profilera sig än mer mot detta. Det är inte flera olika museer på samma område, allt hör till Västerbottens museum punkt slut. En av byggnaderna innehåller sjöfartshistoria, en annan berättar om tunnbrödbakning etc. men det är samma paraply. Nu är det med andra ord bara att träna på att inte säga "fel".

Anki berättade också om deras satsning på utemiljöerna i den form att de låtit en skådespelare på ett humoristiskt sätt spela in vad de olika gårdarna och byggnaderna historiskt har använts till (den kommer placeras ut i sommar). En fördel är förstås att detta går att välja som ytterligare ett alternativ, den riktiga historien är även tillgänglig med mer beskrivande fakta. Detta även på tyska och engelska. Fantastiskt!

Tydlig, innehållsrik och rolig information. Tack Anki!


Anki Berg

Se klippet här.

Med vänlig hälsning
TinnaInga kommentarer:

Skicka en kommentar