onsdag 10 juni 2009

Äventyr för sommarpersonalen

Igår kväll tog vi, 3 av 5 sommarjobbare, oss an Umeälven och Ön. Företaget Frifot med Erik som guide tog oss med på en fartfylld kväll med muskeldrivna transportmedel – kajak och mountainbike.

Redan vid påstigningen, eller snarare istigningen vid kajen började dramatiken för oss ovana. Att häva sig ner i kajaker som lever sitt eget liv i det vilda vattnet var en upplevelse.
Men i kom vi och med mer eller mindre riktig teknik paddlade vi oss ner till Frifots anläggning. Efter denna strålande insats fick vi välbehövligt fika i kvällsolen. Dags att rulla tillbaka till stan tänkte vi. Men så ruskigt fel man kan ha...
Med mountainbikes bar det sedan av på små stigar, knappt synliga stigar, obefintliga stigar, över broar, plankor.. you name it! Kanonfin färd just vid älven, lite dramatik och en del myggor - Norrland är härligt! Och, enligt mig var detta HUR kul som helst!

Tackar och bockar för en riktigt trevlig kväll! Blir betydligt lättare att "sälja" dessa produkter nu. Finns det någon som inte vill uppleva detta?

Jo, kanske förresten. Claudia fick nog sin livsdos av mountian biking, men David såg ut att gilla utmaningen - trots diverse händelse..;)

Mina slutsats är klar; i sommar möter turisterna riktigt talangfull och äventyrslysten personal på Umeå Turistbyrå.

Väl mött! / Clara

1 kommentar:

  1. Det verkar som ni hade en kanonkväll!! Jag ångrar riktigt att jag inte hängde på..//Johanna

    SvaraRadera