söndag 28 juni 2009

Språkskola i badtider

Att jobba på turistbyrån är ibland som att gå i skolan. Man går fram och tillbaka i utvecklingen hela tiden. Särskilt när det gäller språkanvändning. Språken är ju många så här i sommartider på turistbyrån. Vissa dagar flyter allt på utan problem, andra dagar snubblar tungan och man ger knappt sig själv ett G i engelska. Men det är ju det som är så roligt också att när nästa gäst kommer in och vill språka några ord sitter allt på plats igen (kan det vara ett tillfälligt värmeslag som ställer till det ibland?) Roligast är det när vi kan överraska med kunskaper i gästernas hemspråk. För egen del är verkligen alla italienare välkomna så att jag får öva och inte försämra mitt skolbetyg!

I övrigt skulle jag vilja passa på att tipsa om några fina insjö- och havsbad i och i närheten av Umeå. Har man bil är de långgrunda sandstränderna vid Norrmjöle och Bettnesand oerhört besöksvärda. I dagsläget är där ca 20 grader i vattnet men är det inte tillräckligt oss badkrukor kanske beachvolleyplanerna kan locka istället? På Nydala finns både sjön samt tempererade Umelagun att tillgå. Är man istället i centrala Umeå och saknar cykel och bil, använd då apostlahästarna för att ta sig till Bölesholmarna i älvens porlande vatten. Försten i är bäst!

/Nina

1 kommentar:

  1. Jag badade i havet i söndags och det kändes kallt, kan det verkligen ha varit 20 grader? Men det var härligt att svalka sig i och att sen lägga sig och torka på de solvarma klipporna.

    SvaraRadera