måndag 15 juni 2009

Sommarkul fem kvällar i veckan

Arrangemangsgruppen och Martin U. har äntligen fått klart programmet för Sommarkul! Vi är särskilt glada över onsdags- och söndagsprogrammet som gör att det finns inslag för alla smaker och åldrar i programmet. Onsdagarna är ett sätt för unga musikintresserade att träffas och uppträda. Det är också ett tillfälle för många att få spela inför släkt och vänner men också inför en okänd publik. Barnens söndag erbjuder flera professionella underhållare som med all säkerhet kommer att uppskattas lika mycket av föräldrarna.

Trivselkvällarna är i sommar på måndagar och på torsdagar erbjuds enligt traditionen dans på bryggan. Nytt för i år är samarbetet med de kreativa och idérika tjejerna på Schmäck som presenterar temakvällar och konstutställningar på tisdagar vid Kafé Trädgård i Norr som de driver.

Just idag, den här regninga måndagen, känns det att vi behöver lite hjälp av vädergudarna för att sommarkul ska bli lyckad, men vi får lita på att norrlandskusten ofta har mest soltimmar i landet!Här lite mer detaljer om sommarens Sommarkul:

Söndagar kl 13 - 14 Barnens Scen - Rådhusparken. Ett varierat utbud och program som är skräddarsydda för de yngre. Programvärd är Christer Wahlgren från Varietémaskinen.

Måndagar kl 18 - 20.30 Trivselkväll - Kajen Mellan 18-19 Allsång vid älven med gästartister mm. Värd är Siv Forssén, musik Birgit Lindberg de första tre måndagarna. Vid ”Metartävlingen mellan broarna”är Jan Erik Sellgren värd. De tre sista allsångskvällarna leds av Lennart Johnssonoch Sören Karlsson. Mellan 19 -20.30 Serveras mycket musik, där genrerna och artisterna varierar. Detta kombineras ofta med olika teman, allt från sjövett, metartävling, turisttips till spännande mat.

Tisdagar kl 19 – 21 Schmäck Sommarscen – Kajen På tisdagar bjuder sommarens nya värdkafé ”Schmäck i det gröna” på en blandad kompott med musikakter, temakvällar och konstutställningar. Vid ev. störtregn flyttas arrangemangen till Kafé Schmäck (Kungsgatan 49)

Onsdagar kl 19 - 21 Ungdomsscen - Rådhusparken En rad lokala artister och grupper av toppklass kommer att erbjuda ett stort kulturellt utbud. Musiken är i centrum, men var betedda på spännande ”kulturkrockar”.

Torsdagar kl 18 - 21 Bryggdans - Kajen En helkväll med en riktig omgång ”Dans på bryggan”.

/Erja


1 kommentar:

  1. Kanon Erja! Mycket som händer när man ser det så här uppräknat.

    SvaraRadera