tisdag 30 juni 2009

Hur ser vädret ut för veckan?

Svaret på den frågan är ofta oviss och olika väderprognoser ger olika svar. Hur ska man då veta vad som stämmer? Själv börjar jag alltid med att kolla det aktuella vädret just nu i Umeå genom att gå in på Umeå Universitets hemsida över deras väderstation. På den uppdateras vädret var tionde minut och man hittar lätt bland annat hur många grader det är, vindstyrka, nederbördsmängd och solinstrålning. Vindavkylning hittas också vilket åtminstone kan vara av intresse vintertid! Adressen dit är: http://www8.tfe.umu.se/weather/1280/1024/12/sv-SE/now.htm .

När man vet hur vädret ser ut för tillfället är det lättare att se vilken vädersajt som har bäst och mest tillförlitligt väder. Vad jag har kommit fram till (efter ett mycket bra tips från en herre i fjol sommar) är att vädersajten http://www.yr.no/ är bäst. Det tar emot lite att norrmännen är bättre än oss på vädret i Sverige, men ibland måste de kanske få vara bättre så länge man själv blir nöjd? På deras hemsida kan man söka efter en ort (även riktigt små orter) i hela världen och få prognoser för varje timme i 48 timmar eller en 10 dagarsprognos. En så lång prognos bör aldrig tas på fullaste allvar, men tendenser de närmsta 5 kan iaf ses!

Well...vädret för i veckan ser iaf fortsatt soligt ut. Imorgon onsdag ska det varma vädret från den gågna veckan hålla i sig med upp mot 28 grader. Därefter verkar temperaturen sjunka till strax under 20 grader. Tyvärr, men lite svalka kanske blir skönt det med, så länge solen lyser!


/Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar