måndag 12 juli 2010

Holmön

Hej igen!

Den 8 juli, dvs förra torsdagen drog jag och Emma iväg ytterligare en gång på äventyr för att undersöka hur tjusiga turistmål vi verkligen har i Umeå regionen!


Vi använde Hoppa på bussen och tog 10.05 bussen från Vasagatan.
11.00 befann vi oss på färjan Helena Elisabeth och tog den 45 minuters långa resan mumsandes på en banan (för min del) och kikade på dimman som låg lurigt över havet men lättade ut mot ön.

11.45 anlände vi till färjelägret i Byviken, Holmön. Efter vi hyrt cyklar hos Johan på Pangen och Holmö Havsbad. Välutrustade tog vi sedan vår picknickkorg och cyklar och cyklade till Berguddens fyr. En himla fin plats att förtära matsäcken på ska jag säga er! Rekommenderas starkt, dock är det en del stenar så hundar med små mjuka tassar eller barn utan skor bör inte släppas lösa ute på klipporna som omger fyren!


Efter vi druckit vårt kaffe begav vi oss efter tips från personalen på Panget till Öllerskatan som visade sig efter dryga 2 km cykelfärd i skogen mynna ut i världens tjusigaste badplats som vi var helt ensamma på! Sandstrand och sikt enda bort mot Stora Fjäderägg dit man bla kan segla med Slupen för att ta sig ut till.














Återkomsten till Byviken efter solandet resulterade i en fantastisk genuin upplevelse och en av undertecknads bättre museum upplevelser faktiskt: Holmö Båtmuseum och Fru Fjällströms café.

16.30 tutade färjan för avgång tillbaka till fastlandet och 45 solsömniga minuter senare befann vi oss i Norrfjärden igen.

Tackar personalen på Holmön för vår trevliga dag!



//Josefin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar