tisdag 13 juli 2010

Stugor stugor stugor

Det går inte en dag här på byrån utan att vi får frågan om övernattning. Vi tar då vanligen upp vårt bokningsprogram eller onlinebokningen på hemsidan där det går att boka framför allt hotellrum i Umeå stad. Men det händer även, ganska ofta faktiskt, att det är stugor som önskas av gästerna. De två campingarna i Umeå kommer då väl till pass att tipsa om. Den största campingen i Umeå heter First Camp och är en fullfjädrad camping med 5 stjärnor. Den har allt från tältplatser till stugsviter och äventyrsgolfbana, närhet till utomhusbadet Umelagun och Nydalasjön. Den andra campingen heter Umeå Camping Bella Vista. Denna anläggningen är betydligt mindre och stillsam. Lokaliserad precis intill Umeälven bjuder campingen på vacker natur men även närhet till Strömpilen köpcentrum samt den italienska à la carte restaurangen 5 Knop. Campingen har endast 3 stugor så fokus ligger definitivt på husvagnsbesökare utan krav på vidare sysselsättning.

Är boende intressant även utanför Umeå stad så finns självfallet även massor med fina boendeanläggningar i regionen. Dessa finner man också genom att titta på visitumeas hemsida och genom att sortera sin sökning efter önskad ort i regionen. Där finns även privata uthyrare av stugor som erbjuder en lugnare tillvaro än campingplatserna.

Vi försöker alltid att lösa boende för alla som är intresserade av att stanna kvar i vår region någon extra dag. Ibland är det svårt och alla geniknölar måste gnuggas eller tåtar dras i för att hitta ett boende. Det kan, som idag, handla om att få plats med 6 personer på ett hotellrum. Då familjerummen med anslutande dörr var slut fick två intilliggande dubbelrum lösa sig denna gång. Andra gånger handlar det om att hitta ett hotellrum med möjlighet att ha hunden med sig, vilket inte alltid är det lättaste i detta avlånga land med alla regler kring allergihantering etc. Dessa gånger då vi får jobba lite extra för att göra besökarna till viljes är det dubbelt så roligt när vi kan säga; "Det löste sig! Men vet ni vad ni ska hitta på här nu då...?"

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar