söndag 26 juli 2009

Boendedilemmat kommande helg

Visst är det roligt med många besökare till Umeå, men det är inte alltid lika roligt då det saknas boende för alla som vill komma på besök. Till helgen (29 juli - 2 aug) är i stort sett alla boenden i Umeås omnejd uppbokade på grund av Umeå Fotbollsfestival . Även Stora Nolia sammanstrålar med fotbollscupen och utställare och gäster behöver boende mellan 31 juli och 10 augusti. Det har verkligen inte varit det lättaste att skaka fram sängar till alla som har besökt och ringt oss framför allt den senaste veckan. Räknar med att vi kommer få fler sena förfrågningar även till veckan...

...därför satte undertecknad och Karin oss ned igår för att ringa runt till privata stuguthyrare och campingar i regionen. Som befarat återstår bara klämdagar eller husvagnsplatser på många håll. De anläggningar som finns möjlighet till sovplats på är:

- Lufta Camping i Ånäset
- Ava Camping nedanför Nordmaling
- Norrskensgården halvmilen norr om Umeå
- Västerbacken i Holmsund

Ett sista alternativ för kommande helg är att titta på de privata uthyrare som tänkt sig att hyra ut under hela Nolia-veckan. Det kan möjligen gå med på att hyra ut bara början av veckan för er som vill besöka staden nu till helgen. En lista över dessa uthyrare finner ni på Stora Nolia boende på vår hemsida. Flirtar ni tillräckligt kanske ni får napp!

Vi på Turistbyrån hoppas självfallet på att alla ska bli nöjda och kan sprida bra saker om vår region. Mer kunskap om Umeå kan ni tillfoga er genom våra stadsvandringar. Mån-Tis går man väst på stan. Ons/Sön är det english som gäller öst på stan. Torsdag bör man kunna tyska (kl 17) och på fredagar är det temavandring om 1809-års krig. Lördagar är turen öst på stan och på svenska. De svenska stadsvandringarna håller på längst i sommar till 30 augusti. I och med den kommande folkfesten hoppas vi alltså på extra många kunskapstörstande väntandes utanför Turistbyrån kl 16.00!

Välkomna!

/Nina

2 kommentarer:

  1. Det är så roligt att läsa bloggen, ni skriver roligt och aktuellt. Har ni koll på hur många som besöker den?

    Kram till er! / Malin

    SvaraRadera
  2. Vi har rätt många läsare, även flera som återkommer vilket vi tycker är jättekul! För vår egen skull har vi bra med statistik men är det någon annan som är nyfiken hittas vi numera via bloggportalen: http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=69595

    SvaraRadera