fredag 17 juli 2009

Hyr en frisbee!

Discgolf är väldigt populärt i Skellefteå och då en jättefin bana faktiskt finns även i umeå (på Mariehemsängarna) ville vi ju gärna "puffa" för sporten här med! Har ni inte testat så gör det! Men akta er för hålet som sträcker sig över dammen så ni slipper simma bland ankorna för att hämta upp den!












Hur spelar man då?

- Man bör för det första börja med att skaffa sig en frisbee. Hyr en disc (frisbee) hos oss på Turistbyrån för 50 kr + 100 kr i pant (återfås då discen lämnas tillbaka efter ett dygn). Det går också att köpa discar under Umeå Discgolf Clubbs tävling "Kvällsdiscen" på måndagar kl 18.00 vid kåtan på ängen. Dyraste engångalernativet är att köpa en disc på Stadium.

- Därefter tar man sig till starten vid kåtan där första utkastet samt karta över banan skall finnas!

- På varje utkast finns en bild över banan samt information om hur många kast som innebär par.

- Nu är det bara att börja kasta och klara sig inom banan för att inte få ett straffkast eller få arga förbipasserande att titta snett. Skulle ni (som jag ibland lyckats med) hamna utanför så skrik FORE precis som nä man spelar golf och en boll far på villovägar!

- När de 18 hålen är avklarade räknar man ihop sin poäng utifrån hur många kast över eller under par man är. Men man behöver givetvis inte räkna om man inte vill!

- För er som har hyrt en disc hos oss återstår sedan endast att återlämna den till dagen efter!

Hoppas vädret håller i sig för en tur med frisbee ute i friska luften. Det är faktiskt även lite av ett motionspass då man rör sig i ca 2 timmar om man satsar på att gå hela banan runt. Enjoy!

/Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar