onsdag 22 juli 2009

Festivaltider

I veckan har det verkligen märkts tydligt att intresset för Holmön har ökat. Dels har ju Norrlandsveckan med diverse aktiviteter på ön hållit på sedan i lördags och pågår för övrigt även under morgondagen. Därefter drar Holmöns årliga visfestival igång. I år firas dessutom 15 år. I programmet ingår bland andra Laleh, Marie Bergman och Oppoppopporkestern. Festivalen pågår hela helgen med start den 24 juli kl 19.00. Fantastiskt är att färjan dit är gratis och går i stort sett varannan timme både fredag och lördag. Positivt är också att ingen lämnas kvar om färjan av en händelse skulle bli full. Färjan vänder då direkt för att hämta upp resten även om tidtabellen inte säger så! Bra va?!

Anar ni däremot att ni inte riktigt klarar av den 40 minuter långa båtturen över till Holmön på grund av sjösjuka eller annat kanske Angsjöns musikfestival kan locka? Även den inträffar under helgen 24-25 juli och har mycket bra artister så som Wolfman Jack och Peter Lundblad!

Skulle ni istället föredra att inte åka så långt från Umeå arrangeras sommarens sista Sommaren i city på Rådhustorget imorgon 23/7. Gratis brukar ju vara gott så hur smakar Andreas Johnson och Kapten Kid? De spelar under kvällen som också innehåller final i talangtävlingen Boomerang Star.

Fler musikarrangemang finns att hitta i vår evenemangskalernder på visitumea.se. Vi ur sommarpersonalen tänkte till exempel ha lite picnick i Rådhusparken ikväll där arrangemanget Random Rock pågår fram till kl 22!

Enjoy!

/Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar