torsdag 23 juli 2009

Vad är bra väder?

Svaret på den frågan är tydligen mycket olika för olika personer (och nationaliteter). I eftermiddag hade vi till exempel in en ung man från Italien som hade anlänt till vårt kära huvudstad igår och till Umeå i morse. Han berättare för mig att tjejerna och naturen i detta land var det inget fel på, men vädret det klarade han inte av. Så kallt som det var idag var ju som en dag i november i Italien! Det kan jag dock själv dementera och påstå att han överdrev något då jag aldrig har frusit så mycket som i fuktiga italien under senhösten och vintertiden! Hur som helst var han redo att vända tillbaka till varmare breddgrader på studs. Han var annars rädd att bli fast på grund av de vackra tjejerna och måsta frysa hela livet. Stackarn. Fenomenet med väder och nationalitetsdifferenser är rätt intressant. Hur kan man gå klädd i dunjacka då det är över 15 plusgrader som i exempelvis Italien?

I kontrast till honom har vi i veckan (trots mindre bra sommarväder) fått frågor kring var man kan finna naturistbad i Umeå med omnejd. Utöver Dragonudden har vi nu också fått lära oss att det finns ett i Timrå...

Själv är jag rätt nöjd om vi har 20-25 grader varmt. Mer än det är ju jobbigt. Trots luftkonditioneringen här på byrån blir det lätt i kvavaste laget. Det är åtminstone uppenbart att både vi svenskar och de många norrmän som kommer på besök inte höjer ögonbrynen vid några dagars lägre temperatur. Kanske beror det på vårt Vikingablod?

Härda ut så kommer värmen fram emot nästa vecka vad det verkar!

/Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar