fredag 24 juli 2009

Skären som var världen

Många av våra besökare verkar tycka att det är lite krångligt att ta sig till Norrbyskär – om man inte har bil alltså. Busstiderna passar inte ihop med alla färjeavgångar och bussen går inte ens hela vägen fram till färjan – för de sista åtta kilometrarna från Hörnefors måste man förboka en ringbil. (Och vad är en ringbil? frågar sig nu många.) Förstår om det kanske kan verka lite avskräckande och sanningen att säga är det ingen från Turistbyrån som faktiskt har provat att ta sig till Norrbyskär utan bil.

Undertecknad gav sig alltså iväg för att testa. Efter att ha konsulterat tidtabeller - vi har en speciell för buss+färja -ringde jag och bokade en bil. När jag klev av bussen i Hörnefors stod där en taxi och väntade. Alltihop fungerade alldeles utmärkt! Lätt att ringa och boka bil och bekvämt att få åka ända fram till färjan. När jag skulle hem igen kom bilen strax efter att färjan lagt till, enkelt och smidigt.


Att inte ha tillgång till bil är alltså inget argument för att inte åka till Norrbyskär! För det är definitivt värt ett besök. Mycket roligt för de små, spännande historiska miljöer och underbart vacker natur.

Ta en tur med rundturståget, besök Muséet och Lilla Norrbyskär och vill man sen inte äta på Wärdshuset eller Caféet rekommenderar jag att ta med en egen picknickkorg. Leta upp en klippa att sitta på och njut av skärgårdskänslan!

/Karin

1 kommentar:

  1. Fina bilder. Skönt att veta att det fungerar med "ringtaxin".

    SvaraRadera