tisdag 4 augusti 2009

Ta mig till havet



Havsbris och havslukt. Öppet hav och horisont. Öar och olika typer av stränder. Mysiga båtbussar tar oss till bilfria öar. När den nordiska sommarsolens speciella ljus reflekteras av havet skapas här i norr något som många utländska blir förälskade i och vill återvända till. I helgen åkte jag runt med en grupp resejournalister från Schweiz. Vi var till Holmön och Stora Fjäderägg, Norrbyskär, Ulvön och Högbonden.

Det blev en trevlig helg med många överraskningar och mycket skratt. Vi träffade företagare som berättade om sina verksamheter och även bjöd på sig själva. Många av gästerna kommenterade beundrande den entusiasm som de såg hos alla turistföretagare och var förvånade över att inte även den förtjusande ön som Holmön kryllade av turister.

Inför sommaren 2010 kan vi tack vare journalistbesöket få en del trevliga artiklar om vårt område i tidningarna i Schweiz. Redan idag sägs många schweizare känna till Umeå! Kul, eller hur?

Nu måste vi bara se till att vi tar väl hand om de som blivit intresserade och bokat en resa till Umeå! Och när våra utländska gäster kommer vill vi ha det städat och snyggt såväl på stan som ute i naturen. Att det ligger burkar ute vid klipporna förtar totalupplevelsen, ja kontrasten blir till och med större när sopor slängs där det är så vackert. Jag ska inte berätta hur många burkar jag plockade i smyg.

/Erja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar